Vyhledávání


Kontakt

Komentář ke stávce odborů:

13.12.2010 05:13

 

Stávka proběhla ve velikém shonu.
Lidé jsou rozlíceni.
Za dobu od jejich "převratu", který si udělali, aby se něco zlepšilo v této zemi, kdy nechápali skutečnou úlohu komunismu a vývoje, skutečnou vazbu sjednocení a společného soužití a nastolení systému spravedlnosti a nechápali, že se má právě v tomto duchu zlepšovat - uběhlo přes 21 let.
Lidé chtěli tenkrát zlepšení, ale sáhli si na to, co je nejcennější, na dobrovolné společné vlastnictví a nesnažili se odstranit chyby, tedy přežitky, zbytek toho, co jim bránilo svobodně dále vykročit v socialismu a spolupráci všech společenských složek.
Místo toho se nechali v polospánku, do kterého upadli, oklamávat přetvařujícími se funkcionáři, kteří se ani nesnažili socialismus zlepšovat, zkoumat, podat lidu za jeho práci ideové zúročení!
Tito pak všemožně podkopávali smysl vší dosavadní snahy a nakonec stáli na straně převratu proti zájmu této většiny.
Ti kdož byli skutečnými vyníky převratu, přešli na stranu převratu, pak pro koho tedy celý tento převrat vlastně byl?
A lidé po celém tomto čase až do dnes zjišťují, že společnost není nyní taková, jako si před více než 21 lety představovali, že nyní bude!
Sociální politika žádná a vláda neustále podrývá vybudované socialistické vymoženosti a kousek po kousku je ničí, že už téměř nic nezbývá, protože ti, kdož byli předtím falešní komunisté, dnes jsou kapitalisté a nepotřebují pro své peníze solidaritu!
Peníze jsou čím dál méně používány většinou, platy jsou stále menší!
Práce je zneužívána a lid je ožebračován!
Zdražuje se, propouští se, končí se na ulici, rozmáhají se drogy a násilí!

Lidé pomalu poukazují, že toto nechtěli, ale my současní komunisté nemáme dosti kádrů schopných na to, abychom jim podali důsledné historické vyhodnocení, ideovou představu a nabídli plán!

Přesto se o to musíme pokusit, protože kdo jiný to udělá? Kdo jiný podá vysvětlení, zahájí diskuzi, nabídne myšlenky, náměty, budou ho skutečně zajímat dojmy lidu?

Všechny možné organizace, zapojující se do stávky a protestů, nemají schopnost plnohodnotně podat vysvětlení a nemají schopnost stát na poli vývoje společnosti lidí tak, aby byli skutečnými naplňovateli smyslu života ve společnosti a pojmenovali ho správně a správně lidem poradili!

Naše kritika tedy spadá i na to, že konkrétnost politického smyslu není chápána u lidí správně a nemá žádoucí cíl pro společnost.

Komunistická strany by měla zastat tuto úlohu správně a smysluplně!

Máme správně lidem nabídnout aktivní poznátní toho, kdo jsou a proč žijí, aby zjistili a chápali jak mají žít a co je správné!

Máme přijít ne s řešením reformistických možností stylem, ve kterém se vytváří druhotná nabídka, kdy komunisté nabízejí zavádění reforem a minimálních změn, aby se lidem přilepšilo a tím restaurovat kapitalismus a vše co lidé vidí černě.

Nabídky na postupné vytváření reforem ze strany poslanců KSČM nemají být nabídky konečné.
Tyto by se měli pouze stát dočasným schodem ke vstupu do absolutních požadavků!
Avšak tato propagace i takto musí býti vedena a vyslovována a lidé si to musejí uvědomovat!

Dočasné úlevy a řešení poslanců KSČM jsou dobré ne jako ideový plán stávkového odboru ze strany komunistů, ale jako jeho pouhá součást a jen jedna část!

Máme ukázat, že známe i víme více!

Existují aplikace socialismu, například vystoupit s ekonomickými tabulkami výsledků hospodaření v Izraelských kibucech a pověřit někoho, aby mezi demonstrujícími chodil a ukazoval je, aby chápali a dokázali porovnat socialistické hospodářství a kapitalistické.
Předběžné propočty a plány na socialistické řešení ekonomiky, na kontrolovaný trh, na výhody.
Smysl filosofie komunismu, rozvíjet aktivně debaty a diskuze...
Smysl vývoje člověka, jeho tendenci, směr, vlastní existenční normy, etické a morální odkazy, jejich úlohy...
V tom všem se nabídky aktuálních návrhů poslanců KSČM mají představit jako spolupracující složky, které vybojují sice jeden ústupek kapitalistů, ale nenastolí úplný smysl společenské snahy a směru!

Musíme tedy pracovat a spolupracovat ruku v ruce a společně.
Každý z nás má něco, co jiní téměř nemají a společnost je dána, aby fungovala správně tím, že se doplňujeme a každý každého podporujeme!

Někdo z nás si musí vzít na starost i ukázku důsledků kapitalizmu v globálním měřítku!
Pravdu o hladomoru, pravdu o milionech lidích, kteří si svůj osud nezasloužili!

To však dočasné skupiny, vedoucí stávkové odbory nedělají a nemají zřejmě ani v úmyslu, naším úkolem je i v tom je probudit, aby se vzpamatovali a začali fungovat a spolupracovat správně!

Ukázat i ekologické důsledky nehlídaného tržního prostředí!

Můj komentář k současným stávkám je tedy velice negativní, povzbudivé je, že se lidé už probrali, bohužel pro některé bylo již pozdě...

Prosím, přispějme my všichni ke změnám a to především stylem naší práce se stávkujícími!
Rozdělme se a zaúkolujme!


Michal Ulvr